jätkänkynttilä

Rovaniemi – Suomen Lapin pääkaupunki

Rovaniemi. Pohjois-Suomen toiseksi suurin kaupunki Oulun jälkeen ja Lapin pääkaupunki. Aikoinaan viimeisenä sivistyksen paikkana pidetty pysähdyspaikka pohjoiseen aivan pohjoisen napapiirin tuntumassa. Ensimmäiset löydökset ovat melkein 8000 vuoden takaa, kun Lehtojärveltä löydettiin puinen hirvenpää, jonka arvioidaan olleen kivikaudelta peräisin.

Rovaniemi on muodostunut Suomen pisimmän joen ja Suomen pisimmän sivujoen risteyskohtaan. Kemijoki on aikanaan ollut Euroopan parhaita Atlantin lohen kutujokia, joka on varmasti ollut yksi merkittävimmistä syistä Rovaniemen syntyyn. Väkiluku Rovaniemellä on noussut 1500-luvun kahdestasadasta yli 60 000 asukkaaseen.

Nykyään Rovaniemi tunnetaan erityisesti joulupukin virallisena kotikaupunkina, eksoottisena matkailukohteena ja virkeänä muuttovoittoisena kuntana. Rovaniemeltä löytyy kaikki kaupungin hyvät puolet sekä luonnon rauha vain kivenheiton päässä.

rovaniemi auringonnousu

Kaupunki erämaan keskellä

Rovaniemi on pinta-alaltaan Euroopan suurin kaupunki. Isoin osa asukkaista asuu taajaamissa, mutta haja-asutustakin löytyy.

Tässä on blogi uudestaan

Rovaniemi Asuntosijoituskohteena

Rovaniemi Asuntosijoituskohteena

Tässä kerrotaan mitä tämä kirjoitus pitää sisällään. Tarkoitus on houkutella ihmisiä klikkaamaan ja viettämään aikaa sivustolla.